Bearnaise, sous vide
- Steen Sunesen
- 24. feb. 2024
- 1 min lesing
Ingredienser, essens
30 gr vineddik
20 gr skarlotteløk, små tern
20 gr estragon, frisk, finhakket
Metode essens
Skarlotteløk og estragon kommes i vineddik.
Eddik kokes opp og reduseres til ca. halvparten.
Blandingen stilles kjølig i minst to timer og trekker før den siles.
Man kan med fordel lage en større porsjon og fryse essensen porsjonsvis á 15 gr.
Ingredienser, bearnaise
75 gr smør
43 gr eggeplomme
30 gr vann
10 gr sitronsaft
15 gr eddikreduksjon
1,5 gr salt
20 gr estragon, frisk, finhakket
Metode, bearnaise
Sous vide
Forbered et sous vide vannbad på 75 grader C.
Ingrediensene legges i en zip-lock pose og mest mulig luft tas ut av posen med vannfortrengningsmetoden før den lukkes.
Posen tilberedes i vannbadet i 25 min. Ikke overstig 30 minutter da egget utviklet svovllukt.
Saucen helles i hen høy beholder og blendes med stavblender eller heldes i en blender. Saucen blendes til den har god tykk og luftig konsistens.
Estragonen blandes i saucen og den er klar til servering.
Saucen kan holdes vam i sous vide vannbad ml. 65 og 70 grader C.
Comments